Om oss

Organisationen

Education Nepal föddes ur Right to Live, ett gymnasieprojekt med fokus på första hjälpen i distriktet Lamjung i Nepal. I februari 2012 besökte vi tio skolor i Lamjung, där vi lärde ut första hjälpen. Vi kom tillbaka med många nya erfarenheter och minnen. Vi ville göra mer men visste inte vart vi skulle börja. Efter jordbävningen 2015 stod det ganska klart vad som behövdes och i början av 2016 grundades Education Nepal.

Vi har kontakt med en lokal kvinnoförening, Women Self Help Center, i Lamjung som i sin tur hjälper oss med kontaken med skolorna. Vi samarbetar också med Build Up Nepal som fungerar som en implementeringspartner på plats för organisationer som vill hjälpa till med återupbyggnaden efter jordbävningen i Nepal 2015.

Vårt mål är att bygga skolor som är säkra för såväl regnperioder som jordbävningar. Vår prioritet är därför bra material och ett bra byggteam. Har du frågor om oss är du varmt välkommen att höra av dig till någon av oss i styrelsen.

Läs våra stadgar här (PDF)

Vi även har ett så kallat 90-konto vilket innebär att hela vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Syftet med kontot och kontrolleringen är att du enkelt ska kunna se att våra insamlingsmetoder granskas och att vi är en seriös insamlingsorganisation, som verkar för en seriös fråga. Läs gärna mer om Svensk Insamlingskontroll här.

 

Styrelsen